Varzari cu kaiser
Mancaruri / 24.02.2013

Ingrediente

Ingrediente(pt. cca 30 buc.): 1 kg faina, 1 cub drojdie proaspata, 325 ml lapte, o lingurita zahar tos, 50-70 g unt, 3 oua, 2 galbenusuri(pt.uns), sare, ulei. Pt. umplutura: 500 g varza acra, 200 g kaizer, sare, piper.

Mod de preparare

Bunica facea varzarile simple, dar eu le-am dat un gust in plus cu kaiser ;-) Intr-o adancitura facuta in faina cernuta se sfarma drojdia marunt, se toarna putin lapte caldut(cam 70 ml), zaharul si asteptam cateva minute sa creasca maiaua. Apoi spargem ouale, untul tinut la temp. camerei(eu am pus 100 g), o lingura de sare si amestecam pana cand obtinem un aluat omogen. Se lasa la dospit o ora intr-un loc cald(pe aragaz). Se toaca marunt varza. Se prajeste putin kaizerul taiat feliute intr-o tigaie fara ulei. Se poate folosi si varza dulce, dar trebuie calita in ulei, apoi se pune kaizerul si se caleste pana se inmoaie varza. Se sareaza si se pipareaza dupa gust si se lasa la racit. Eu daca am avut varza acra, am scapat mai ieftin! Se framanta aluatul 30 minute. Eu dupa exact 21 de minute, cand am auzit prima basica-ups!de aluat, ho! spargandu-se, m-am oprit... Se intinde aluatul intr-o foaie subtire, se taie patrate, se pune cate o lingura de varza, cateva feliute de kaizer si se intorc colturile aluatului-ca un plic, astfel incat sa acopere bine toata umplutura. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus. Mie dupa doua tavi (12 buc.)mi s-au terminat cele doua galbenusuri, asa ca am mai spart doua oua-deci am lasat si albusurile si am uns in continuare varzarile ca au iesit vreo 30 buc. Dupa 25-30 min. la foc potrivit sunt gata! Poftiti la varzaaaaaaaaariii!!!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro