URZICI
Mancaruri / 30.03.2013

Ingrediente

0,500 kg. urzici o ceapa 3 linguri ulei de masline o lingurita faina 3 catei usturoi sare piper chili

Mod de preparare

Urzicile se curata,trebuie sa ramana doar varfurile, se spala si se pun la fiert. Se pun intr-o oala de 5 l. aproximativ 3 l.apa si se lasa la fiert. Daca apa clocoteste cand se pun urzicile si se lasa la fiert 30 min. Dupa ce s-au fiert,urzicile se scurg si se toaca marunt. Intre timp se curata ceapa si se toaca foarte marunt sau se toaca in blender. Intr-o tigaie teflonata se pun cele 3 linguri ulei de masline si ceapa. Se caleste putin,pana devine sticloasa .Peste ceapa se pun urzicilesi se calesc impreuna cu ceapa. Din cand in cand se toarne cate putina zeama de urzici. Pentru a le omogeniza bine se pune o lingurita de faina. Cand faina este fiarta se asezoneaza cu sare,piper,chili si usturoi dupa gust. Se servesc calde cu sau fara mamaliguta.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro