Ingrediente
400 g carne de salau,fara oase,300 g morcovi baby congelati,un ardei verde,un ardei rosu,2 rosii,patrunjel verde,cateva frunze de busuioc,sare ,piper,2 foi de dafin,un morcov,un pic de ulei
Mod de preparare
1 Se fierbe carnea in apa cu sare si 2 foi de dafin,timp de 10 minute. Zarzavatul se curata ,se spala si apoi se taie cubulete fine,la fel si rosiile care se oparesc si se curata de pielite apoi se taie cubulete. Se caleste zarzavatul intr-un pic de ulei pana se inmoaie,se sareaza si pipereaza dupa gust, apoi se scoate din tigaie,se adauga patrunjelul si busuiocul taiat fin si se lasa sa se scurga bine uleiul,apoi adaugam o lingura de zeaza in care a fiert pestele(aceasta zeama v-a ajuta zarzavatul sa stea legat pe preparat). Morcovul baby se fierbe in apa cu sare,timp de 10 minute,apoi se scurge de apa si se lasa la racit. 2.Se monteaza aperitivul in 3 forme circulare.Se pune in forme un strat de morcovi baby,se preseaza usor apoi carnea de salau fiearta si suvitata si deasupra se pune un strat de zarzavat calit.Se dau formele la rece pentru o ora apoi se scoate preparatul cu grije si se serveste ca aperitiv rece.Este delicios!! Pofta buna!