Trunchi Merlucius Hoki pane cu leurda
Mancaruri / 23.03.2013

Ingrediente

- 500 g merlucius - 3 oua - 50 g faina alba - 100 g pesmet - 50 g susan - sare - ulei pentru prajit - 1 legatura leurda - ridichi pentru decor - 1 lamaie

Mod de preparare

Se decongeleaza trunchiul de peste merlucius, se portioneaza in bucati potrivite se spala si apoi se sareaza.Batem ouale intr-un castron cu un varf de cutit de sare. Separat intr-un bol amestecam pesmetul cu susanul.In alt bol punem faina. Trecem la pregatirea propriu-zisa: luam fiecare bucata, o dam prin faina, ou si prin pesmetul amestecat cu susan. Procedam in acest fel cu toate bucatile de peste pe care le asezam pe un platou. Incingem uleiul intr-o craticioara, apoi introducem bucatile pane pe care le coacem pe ambele parti. Pe un platou asezam: leurda, pestele-pane si ornam cu ridichi si lamaie. Leurda se poate consuma ca atare sau sub forma de salata cu un sos vinegrete. Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro