Tocăniţă de vită cu legume
Mancaruri / 06.10.2016

Ingrediente

1 kilogram carne de vită tăiată cuburi
3 linguri cu ulei de floarea soarelui
4 cuburi concentrat de vită
4 căni cu apă
1 linguriţă cu rosmarin uscat, mărunţit
1 linguriţă cu pătrunjel uscat
1/2 linguriţă cu piper negru măcinat
3 cartofi mari, curăţaţi şi tăiaţi cuburi
4 cartofi tăiaţi bucăţi mari
4 tulpini verzi de ţelină tăiate bucăţi mari
1 ceapă mare, tocată mărunt
2 linguriţe cu amidon de porumb
2 linguriţe cu apă rece

Mod de preparare

Într-o oală mare, căleşte carnea de vită până când devine maronie.
Dizolvă cuburile de concentrat de vită în patru căni cu apă şi toarnă în oală.
Adaugă rozmarinul, pătrunjelul şi piperul.
Lasă să dea în clocot, apoi micşorează flacăra, acoperă oala şi lasă la foc mic timp de o oră.
Adaugă cartofii, morcovii, ţelina şi ceapa în oală.
Dizolvă amidonul de porumb în două linguriţe cu apă rece şi adaugă în tocană.
Acoperă oala cu un capac şi mai lasă la fiert încă o oră, amestecând din când în când.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro