Ingrediente
4 lingura ulei de masline 1 varf sare 2 buc. rosii 5 ceasca apa 1 ceasca vin alb 1 varf piper 1 buc. morcov 500 gr sprot 2 buc. ceap 1 buc. legatura patrunjel 1 lingurita sos chilli
Mod de preparare
Ceapa se curata si se toaca marunt. Se curata si morcovul si se taie rondele, iar rosiile se decojesc si se piseaza mai mare. Intr-o cratita se pune ulei de masline, iar cand este foarte bine incins se adauga ceapa. Se lasa pe foc pana devine aurie, nu prajita, dupa care se adauga morcovul, apa si vinul. Se acopera cratita cu un capac si se lasa la fiert pana cand sunt gata legumele. Se mai completeaza din cand in cand cu apa, daca scade prea mult. Separat, pestele se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Cand legumele sunt fierte, se adauga si sprotul in cratita, impreuna cu rosiile pisate si cu sosul chilli. Se mai lasa pe foc putin, deoarece pestele se face foarte repede, se condimenteaza cu sare si piper, iar la sfarsit se adauga patrunjel proaspat tocat. Pofta buna!