Macrou la cuptor cu cartofi wedges
Mancaruri / 26.03.2013

Ingrediente

1 varf busuioc; 1 varf chilli; 1 varf curry; 1 buc. lamaie; 4 lingura ulei de masline; 5 buc. cartofi; 1 varf sare; 1 ceasca suc de rosii; 1 ceasca vin alb; 2 buc. catei usturoi zdrobiti; 1 varf piper; 4 buc. macrou; 1 varf boia dulce; 1 varf usturoi praf;

Mod de preparare

Pestele se curata bine, se spala, se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza intr-o tava. Se adauga vinul, ulei de masline si lamaia taiata felii. Se lasa in cuptor, la foc mic, aproximativ 20 - 25 minute. Cartofii se curata, se spala si se taie in jumatate, dupa care fiecare bucata iar in jumatate. Se repeta operatiunea pana cand cartofii au dimensiunea dorita. Intr-um castron se amesteca curry, boia dulce, chilli, usturoiul praf, sare, piper si o lingura de ulei de masline. Cartofii taiati se tavalesc prin amestecul de mai sus si se prajesc in ulei incins, pana cand capata o culoare aurie. Separat se pregateste un sos astfel: intr-o craticioara, pe foc mic, se pune putin ulei de masline, iar cand acesta s-a incins, se adauga usturoiul zdrobit. Dupa 2 - 3 minute se adauga sucul de rosii, se condimenteaza cu sare, piper si busuioc, si se mai lasa pe foc pana capata consistenta unei smantani groase. Macroul la cuptor se serveste alaturi de cartofii wedges, toate stropite cu sos si zeama de lamaie. Pofta Buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro