Snitele din peste cu orez
Mancaruri / 26.03.2013

Ingrediente

2 buc. oua; 5 lingura ulei de masline; 1 varf sare; 1 varf piper 200 gr orez; 4 buc. file de pangasius sau cod; 3 lingura faina; 1 varf condiment pentru peste; 1 buc. cub unt; 1 lingura sos soia;

Mod de preparare

Fileurile de peste se spala, se sterg cu un prosop absorbant, pentru a fi uscate si se feliaza. Se condimenteaza cu sare, piper si condiment pentru peste, dupa gust. Separat, se sparg ouale intr-o farfurie si se bat bine cu un praf de sare. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Pestele se trece mai intai prin faina, apoi prin ou si se pune la prajit in tigaie. Se lasa pana capata o crusta aurie, apoi se intoarce pe partea cealalta, dupa care se scoate intr-o farfurie pe un servet absorbant, pentru a se scurge uleiul. In principiu, fileul de peste se prajeste destul de repede. Separat, se pune la fiert o craticioara cu 4 cani de apa. Cand a inceput sa dea in clocot, se adauga si orezul, se amesteca o singura data pentru a nu se lipi, si se lasa la fiert pana cand se absoarbe aproape toata apa. Dupa aceea se scurge orezul foarte bine. Intr-un wok se topeste cubul de unt si se adauga orezul scurs. Dupa 5 minute se adauga si sosul de soia si se mai lasa cateva minute. Nu se adauga sare, deoarece sosul de soia este deja sarat. Snitelele de peste se servesc alaturi de orez, si lamaie. Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro