Ingrediente
1 piept de curcan tăiat cubuleţe
1 ceapă tocată mărunt
1 căţel de usturoi pisat
1 morcov tăiat mărunt
1 ardei roşu tăiat mărunt
2 linguri de ulei
5-6 cartofi
4 roşii sau o conservă de roşii
1/2 linguriţă cu cimbru uscat
o foaie de dafin
sare, după gust
piper negru, după gust
pătrunjel proaspăt sau mărar, în funcţie de preferinţă.
Mod de preparare
Într-o cratiţă se pun la călit ceapa, morcovii, usturoiul şi ardeiul roşu. Se lasă sub capac 3-4 minute, după care se adaugă bucăţile de curcan, cimbrul şi foaia de dafin, amestecându-se timp de 3-4 minute.
Se adaugă conserva de roşii, cartofii, restul condimentelor şi apă cât să acopere toate ingredientele. Se lasă la foc mic, sub capac, timp de o jumătate de oră sau se poate introduce în cuptorul încins.
Se presară pătrunjel verde sau mărar la final şi se serveşte alături de o salată de varză sau cu ardei iute roşu.
si cartofii unde sunt in modul de peparare sau doar sunt pentru prezentare....?