Tarta cu ton
Mancaruri / 18.03.2013

Ingrediente

Pentru aluat: 140g de unt, 260g de faina, 1 ou, sare si 4 linguri de lapte Pentru umplutura: 150 ml lapte, 3 linguri faina, ½ lingurita condiment, 2 conserve ton, o conserva boabe porumb, 150g cascaval, 1 rosie, 1 ardei rosu, 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Pregatesti aluatul pentru tarta amestecand ingredientele mentionate mai sus si il dai la rece pentru o oră, după care il întinzi bine cu sucitorul şi il pui in tava tapetată cu unt şi făină.Inţepi aluatul pus in tava cu furculiţa şi il acoperi cu o foaie de copt peste care pui o mână de fasole uscată ( are rolul de a proteja coptura şi de a nu se umfla inutil) si il dai la cuptorul incalzit in prealabil. Pentru a face umplutura pui pe foc laptele iar cand a inceput sa fiarba micşorezi flacăra şi adăugi încet făina pentru a nu se forma cocoloaşe. Lasi să fiarbă înabuşit 3 minute dupa care adaugi 1/2 linguriţă delikat. Într-un bol amesteci tonul scurs de ulei, boabele de porumb şi adaugi sosul de lapte. După 20 minute scoti tava din cuptor şi indepartezi foaia de copt si boabele de fasole. Pui amestecul de ton cu porumb si sos de lapte, iar peste pui cascavalul ras, cateva felii de ardei rosu şi roşiile tăiate rondele subţiri. Grila pentru ornat o faci din aluatul de tarta ramas de pe margini, si o aplici dupa ce ai pus umplutura. Introduci tarta in cuptor pentru 40 minute şi cu 5 minute înainte de a fi gata, aplici cu pensula, peste grila de ornament, un gălbenuş amestecat cu 3 linguri de lapte.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro