Ingrediente
Pentru clatite: oua - 3 buc; apa minerala -250 ml faina - 200 g tarhon taiat marunt Sare Ulei Pentru sos: 50g unt 3 linguri faina 300 ml supa pui 200 ml vin alb 100 ml apa 150 g smantina 100 ml suc lamiie marar sare si piper Pentru somon: 100 gunt o ceapa mica taiata marunt 300g ciuperci 200g porumb 8 felii fileu de somon groase de 2 degete Sare, piper prospat macinat
Mod de preparare
e unge o tigaie de clatite cu ulei, se incalzeste bine apoi se toarna compozitia de clatite si se obtin minim 8 clatite. Se topeste untul intr-o cratita,apoi se adauga faina,se amesteca si se lasa 1 min pana se inglobeaza faina in unt. Se adauga apoi supa,vinul si apa si se lasa sa fiarba 5 -10 minute. Se aduga smantina,sare, piper si sucul de lamaie, dupa gust. Se amesteca untul cu ceapa taiata cit mai marunt. Pe fiecare felie de somon se intinde o lingurita din untul cu ceapa. Se asezaza felia de somon in mijlocul clatitei si se acopera cu ciupercile si porumbul, apoi se ruleaza clatita. Se unge cu unt o tava, se pune jumatate din cantitatea de sos de lamiie, se aseaza clatitele cu somon si se acopera cu restul de sos. Se pun la cuptor la temperatura de 200 grade si se tin 15-30 de minute pina clatitele se rumenesc usor. Se servesc calde cu lamaie si cu un pahar de vin alb!