Tagliatelli primavera (Italia)
Mod de preparare
Daca este vorba despre paste, nu poate fi decat o reteta italieneasca. Este savuroasa! Trebuie neaparat incercata.Ingrediente: 250 grame tagliatelli, 4-5 morcovi tineri, o telina mica tanara, 2 dovlecei, 4 legaturi de ceapa verde, o legatura de usturoi verde, 2-3 linguri de seminte de floarea soarelui crude, 1/2 litru lapte, 100 grame smantana, 6 oua, piper, sare, nucsoara rasa, o legatura de patrunjel, ulei.
Preparare:
Fierbe pastele in apa cu sare, strecoara-le si, fara sa le clatesti, amesteca-le cu cateva linguri de ulei cand sunt inca fierbinti.
Fierbe morcovii si telina, intregi, in apa cu sare, cinci minute, dupa ce incepe sa clocoteasca.
Toaca ceapa si usturoiul si caleste totul usor. Adauga dovlecelul ras si continua sa calesti cateva minute.
Separat, rumeneste intr-o tigaie curata, fara ulei, semintele de floarea soarelui.
Bate oualele ca pentru omleta si amesteca-le cu lapte si smantana, adauga sare, piper, o lingurita de nucsoara macinata si patrunjelul tocat marunt.
Scurge morcovii si telina de apa si taie-le felii.
Amesteca pastele cu legumele calite, adauga morcovii si telina tocate, semintele de floarea-soarelui si aranjeaza totul intr-un vas care merge la cuptor. Toarna deasupra sosul de lapte si oua si coace budinca 45 de minute, in cuptor, la foc potrivit.