Mod de preparare
Tabulet – mancare traditional libaneza - este un regal de prospetime.
Ingredientele principale sunt patrunjelul si menta.
Cantitatile sunt pentru opt portii.
Ingrediente: opt rosii mari, coapte si tari, doua cepe, patru legaturi de patrunjel, doua legaturi de menta proaspata, doua-trei linguri de bulgur (grau decorticat, macinat mare, foarte asemanator cu arpacasul, dar mai marunt – il gasesti in supermarket), doua lamai, ulei de masline, sare.
Preparare:
- Pune bulgurul in apa rece si lasa-l sa se umfle 20 minute.
- Spala, scurge si taie patrunjelul si menta. Taie fin ceapa.
- Poti sa cureti rosiile de coaja, dar nu este neaparat nevoie, si taie-le in bucatele mici, cat boabele de fasole.
- Scurge bulgurul si amesteca-l cu sucul de la doua lamai, adauga cinci - sase linguri de ulei si sare. Amesteca.
- Adauga peste bulbur verdeturile tocate si rosiile. Amesteca usor. Da la rece!
pui si tu macar o reteta de cartofi prajiti specific romanesti cum numai tu sti sa faci , in loc sa multumim oamenilor de bine care din politete dau din cunostintele lor si altora uni ca tine sunt "oarecum surprinsi" , specific romanesc
am citit, cu oarecare surprindere, nu numai numele retetei, ci si explicatia aproape halucinanta. daca este un fel de mancare specific arabesc, de ce sa preferam denumirea frantuzeasca?! mai mult decat atat, acest fel de mancare este libanez, nicidecum liberian!!
Petricia, iti multumesc pentru corectie, ai dreptate, alela este numele original, dar am ales varianta frantuzeasca sau cel putin modul in care o prepara magrebieni, vorbitori de franceza de unde si diferenta de nume...
Buna, reteta este corecta dar numele salatei nu este Tabulet ci Tabouleh.