Spanac cu orez si masline
Mancaruri / 13.04.2013

Ingrediente

600 g spanac 4 linguri orez o legatura ceapa verde un ardei gras mai micut (putem folosi si ardei capia sau gogosar) un morcov micut 2 -3 fire de usturoi verde 100 g masline sare,piper,cimbru dupa gust 3 rosii suc de rosii sau bulion dupa gust 2 linguri patrunjel tocat 1-2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Spanacul se curata,se spala si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.In timp ce spanacul este lasat la scurs, trecem la curatarea, spalarea si tocarea cepei, usturoiului, morvovului si a ardeiului gras (capia sau gogosar). Spanacul il vom folosi neoparit pentru asi pastra intacte toate vitaminele. Intr-o cratita adaugam 1-2 linguri ulei de masline si punem la inabusit ceapa,usturoiul,morcovul si ardeiul. Turnam un pahar cu apa calda si lasam sa se inmoaie, dupa care adaugam orezul ales si spalat foarte bine. Cand orezul a inceput sa se umfle adaugam rosiile taiate cubulete,suc de rosii sau bulion dupa gust,un paharel cu apa calda si adaugam spanacul . Amestecam usor ,usor in cratita si lasam sa fiarba la foc mic. Spre sfarsit adaugam maslinele, sare,piper,cimbru dupa gust,iar cand mancarica este gata si s-a obtinut consistenta dorita adaugam patrunjelul tocat .Este o mancarica tare gustoasa si se poate servi atat calda cat si rece.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro