Ingrediente
500 gr faina 250 ml apa calduta 4 linguri miere 7 gr drojdie uscata 25 gr margarina pentru umplutura: 200 gr gem pentru sirop: 200 ml apa 4 linguri miere
Mod de preparare
Intr-un bol punem faina si drojdia uscata. Adaugam apoi margarina topita si mierea. Incepem sa adaugam apa calduta si amestecam cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Nu e nevoie sa framantati aluatul e suficient sa il amestecati bine. Daca nu le faceti de post puteti adauga lapte in loc de apa. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Presaram faina pe suprafata de lucru , impartim aluatul in doua si intindem cate o foaie de aluat nu prea groasa. Taiem foaia de aluat in 8 triunghiuri aproximativ egale ( mai intai in doua, apoi in patru si la final in 8). Punem pe fiecare triunghi de aluat cate o lingura de gem. Nu puneti foarte mult gem (ca mine) fiindca o sa curga la copt. Rulam triunghiurile de la baza inspre varf avand grija ca varful sa ramana dedesupt. Asezam cornurile astfel obtinute in tava si le lasam la dospit jumatate de ora. Dizolvam mierea in apa calduta obtinand astfel un sirop cu care ungem cornurile. Dam la cuptoru pana se rumenesc. Scoatem cornurile pe un platou si cat sunt inca fierbinti le pensulam bine cu sirop pe toate partile. Aceasta operatiune are rolul de a pastra cornurile moi mai multa vreme. Sunt perfecte dimineata la cafeluta, pentru gustarea copiilor, alaturi de un pahar cu laptic, pentru pachetel la serviciu, etc.