Ingrediente
Spaghetti: 1/2 punga Ulei de masline: cativa ml Ardei gras: 1 Rosii: 6 Ceapa: 1 Ciuperci champignon proaspete: 300 gr. Usturoi: 5-6 catei Sare: dupa gust Piper: dupa gust Busuioc: un varf de clingurita Oregano: un varf de lingurita Patrunjel: cateva fire
Mod de preparare
Ciupercile se taie lamele grosute si se pun pe o foaie de copt, intr-o tava la cuptor. Se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu ulei de masline si se lasa la cuptor 5 minute. Ceapa si ardeiul se taie marunt, se calesc si se amesteca cu rosiile date pe razatoare. Se adauga busuioc, oregano, usturoiul pisat, sare, piper si se lasa la fiert 10-15 minute. Cand se ia de pe foc se adauga frunzulite de patrunjel proaspat. Pastele se prepara dupa instructiunile de pe ambalaj si la final se amesteca cu sosul si cu ciupercutele. Foarte bune au fost…le-am devorat rapid!