Sote de praz
Mancaruri / 07.01.2010

Mod de preparare

O mancare simpla si foarte gustoasa.
Ingrediente: 600 grame praz (doar partea alba), 50 grame unt, o lingura de faina, un pahar de lapte, nucsoara, 100 grame cascaval ras, ulei, sare piper.
Preparare:
- Pune prazul la fiert in apa cu sare si clocoteste circa 10 minute.
-  In timpul acesta, pune untul la topit, adauga lingura de faina si stinge cu lapte. Rezulta un sos alb, pe care il poti subtia, daca vrei cu un polonic - doua de apa in care a fiert prazul. Potriveste de sare si piper si adauga putina nucsoara.
-  Scurge prazul si pune-l la calit in putin ulei.
-  Unge o tava, care merge la cuptor, cu ulei. Pune prazul, adauga sosul alb si presara pe deasupra carcaval ras. Da totul la cuptor pentru 10 minute si serveste imediat.
  • Livia Grigore, joi, 28.01.2010 12:04
    sote

    foarte bun a iesit; o reteta extraordinara :*, multumim

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro