Mancare de praz cu masline
Mod de preparare
Usoara si aromata, o mancare buna si calda si rece. Nu are calorii multe si este buna simpla sau garnitura la o felie de carne.Ingrediente: 500-800 grame praz, trei cepe de apa (rosii), doua-trei rosii (sau o lingura de paste de tomate sau rosii in bulion), doi catei de usturoi, 200 grame masline, o jumatate de lamaie, doua linguri de suc de lamaie, patrunjel verde, ulei, sare, piper, un pahar de vin alb.
Preparare:
- Curata ceapa si taie-o marunt. Pune ceapa la calit in ulei incins. Adauga usturoiul tocat marunt.
- Taie felii prazul, inclusiv frunzele. Pune-le la calit, peste ceapa. Adauga un praf de sare. Cand este bine inmuiat, adauga rosiile tocate mare si un pahar de vin alb.
- Adauga felii si suc de lamaie si lasa totul sa fiarba incet.
- Fierbe separat, intr-un clocot, maslinele si adauga-le in mancare. Potriveste de sare si piper.
- Cand a scazut bine, adauga verdeata.
- Serveste calda sau rece.
de carne nu mai pomeniti nimic;bai bucatarii lui peste nu mai inventati ba.