Mancare de praz cu masline
Mancaruri / 07.01.2010

Mod de preparare

Usoara si aromata, o mancare buna si calda si rece. Nu are calorii multe si este buna simpla sau garnitura la o felie de carne.

Ingrediente: 500-800 grame praz, trei cepe de apa (rosii), doua-trei rosii (sau o lingura de paste de tomate sau rosii in bulion), doi catei de usturoi, 200 grame masline, o jumatate de lamaie, doua linguri de suc de lamaie, patrunjel verde, ulei, sare, piper, un pahar de vin alb.
Preparare:
- Curata ceapa si taie-o marunt. Pune ceapa la calit in ulei incins. Adauga usturoiul tocat marunt.
-  Taie felii prazul, inclusiv frunzele. Pune-le la calit, peste ceapa. Adauga un praf de sare. Cand este bine inmuiat, adauga rosiile tocate mare si un pahar de vin alb.
- Adauga felii si suc de lamaie si lasa totul sa fiarba incet.
- Fierbe separat, intr-un clocot, maslinele si adauga-le in mancare. Potriveste de sare si piper.
- Cand a scazut bine, adauga verdeata.
- Serveste calda sau rece.
  • Neagu Georgiana, joi, 16.12.2010 13:42
    Mancarea de praz cu limba si masline

    de carne nu mai pomeniti nimic;bai bucatarii lui peste nu mai inventati ba.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro