Somon, sparanghel şi broccoli la cuptor cu sos cremos
Ingrediente
- 300 g somon
- 150 g broccoli
- 4 tije de sparanghel
- 400 ml frişcă de casă
- 70 g brânză
- 1 ceapă roşie mică
- 2 ouă
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare
Fierbe broccoliul timp de două minute şi somonul timp de patru minute. Taie sparanghelul în bucăţi de 3-5 cm. Îndepărtează pielea şi oasele din somonul răcit şi rupe-l în bucăţi. Apoi, rupe şi broccoliul în bucăţi mici.
Pesntru sos, bate cele două ouă, toarnă frişca, adaugă brânza rasă şi condimentele după propriul gust.
Preîncălzeşte cuptorul la 190 grade C. Pune broccoliul, bucăţile de somon, sparanghelul şi ceapa roţie într-o tavă pentru tartă sau tort pe foaie de copt. Se toarnă sosul cremos deasupra şi se coace aproximativ 25 de minute.
Poftă bună!