Sfogliata con pere(Placinte cu pere)
Mancaruri / 30.05.2013

Ingrediente

Instructiuni pentru Placinta cu pere: Ingrediente umplutura 2-3 pere 50 gr zahar 80 gr parmezan 30 gr unt Ingrediente aluat Reteta originala este cu 1 foaie de foitaj din comert,eu insa am preferat sa fac un aluat de casa. 150 ml apa calduta 1 lingurita drojdie 1 lingurita zahar faina cat cuprinde 1 praf de sare 100 gr unt

Mod de preparare

Mod de preparare foi Facem maiaua din drojdie,1 lingura faina si zahar,apoi o punem in castronul cu faina si o lasam la dospit 10 minute acoperita,ferita de curent.Adaugam apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios pe care l lasam la crescut 20 minute.Intindem foaia,punem cubulete de unt,impachetam si framantam din nou.Dam la frigider 20 minute.Intindem foaia si decupam dupa forma tavii(va puteti ajuta de un capac) Intr o tava pe care o tapetam cu hartie de copt presaram zahar,asezam cateva cubulete de unt apoi felii de para asezate in cerc.Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pana cand perele se inmoaie. Scoatem de la cuptor presaram parmezanul razalit, acoperim cu foaia pe care o intepam din loc in loc.O bagam din nou la cuptor la 190 grade pana cand foaia se coace. Rasturnam placinta pe un platou apoi mai presaram putin parmezan. Placinta este un deliciu!!!Va asigur!:) Pofta buna! Reteta cu grad de dificultate mediu.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro