Friptura de porc italiana
Mancaruri / 30.05.2013

Ingrediente

3-4 kg pulpa de porc cu os 4 linguri seminte de fenicul 3 ardei iuti mici, uscati , faramitati 3 linguri sare gema, zdrobita 4-5 foi de dafin, rupte bucatele o lamaie , rasa de coaja si taiata in doua ulei de masline sare marina piper proaspat macinat 2 tulpini de telina , spalata si tocata mai mare 2 morcovi spalati si tocati mai mare o ceapa curatata si tocata mai mare frunze de 12 fire de rozmarin proaspat 2 pahare de vin alb 600 ml supa de pui sau de legume

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la temperatura cea mai mare. Puneti pulpa de porc dezosata si crestata pe o planseta de taiat, cu pielea in jos. Folosind un mojar, o rasnita de cafea sau un bol de metal si un sucitor, zdrobiti semintele de fenicul impreuna cu ardeiul iute si sarea gema, pana obtineti o pulbere fina, apoi adaugati foile de dafin rupte bucatele si zdrobiti-le si pe acestea.Adaugati coaja de lamaie. Presarati acest amestec peste carnea de porc, pe toate partile, acoperind-o complet. Rulati carnea cu grasimea de pe burta in exterior si legati-o bine, cu 5-6 bucati de sfoara, ca sa nu se desfaca. Asezati oasele pe fundul unei tavi pentru cuptor, in care incape fix bucata de carne, si puneti pulpa deasupra. Stropi ti-o cu putin ulei de masline si condimentati-o cu sare, frecand-o, ca sa intre in crestaturi. Introduceti tava in cuptorul incins, inchideti usa si micsorati imediat temperatura la 180grade C. Astfel, carnea va incepe sa se friga repede si pieica se va umfla, apoi friptura se va coace uniform, fara sa se usuce. Dureaza cam 2 1/2 ore - puteti s-o lasati si mai mult, daca doriti. Carnea va fi putin mai uscata, dar foarte gustoasa. Dupa o ora, adaugati in tava legumele tocate mai mare - telina, morcovii si ceapa - impreuna cu capatina de usturoi zdrobita, firele de rozmarin intregi si vinul. tava pentru ca o parte din grasime sa ajunga pe legume. Cand friptura e gata, scoateti-o din cuptor si lasati-o sa stea 30 de minute. Adaugati la sosul din tava putina supa de pui sau de legume, apoi amestecati, avand grija sa nu lasati bucatelele delicioase de pe fundul tavii; nu e neaparat nevoie sa folositi toata supa. Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro