Scrumbie de Dunare la gratar
Mancaruri / 21.03.2013

Ingrediente

crumbie proaspata de Dunare,sare,pier cu aroma de lamaie,2 lamai,marar verde,ardei-iute,2 linguri de otet din vin

Mod de preparare

1.Se curata scrumbia de solzi si intestine,se cresteaza,se spala bine cu apa rece ,se lasa sa se scurga bine sau se sterge cu un prosopel absorbant,apoi se,,indulceste" cu un praf de sare si se pipereaza cu piper aromat cu lamaie si se lasa 2 ore lasa rece. 2.Se prepara sosul de otet,fierband in cateva clocote,200 ml apa cu otetul,jumatate de lingurita de sare,piper si un ardei iute,taiat in patru.Se lasa sa se raceasca. 3.Dupa ce si-a luat sare,se scoate si in fiecare scrumbie(in taietura burtii) se baga cate 3 felii subtiri de lamaie,deasupra lor se stoarce sucul de la o jumatate de lamaie,se presara cate un pic de marar verde tocat fin ,apoi fiecare peste se infasoara bine in folie de aluminiu alimentara(nu mai este nevoie sa stropim folia cu ulei pentru ca scrumbia de Dunare este un peste foarte gras).Se incinge gratarul cu carbuni si apoi se frig bine pe ambele parti,fiind copt in momentul cand folia incepe sa se ,,rumeneasca".Se scoate cald din folia de aluminiu ,se aseaza pe un platou,se decoreaza cu felii subtiri de lamaie,se presara deasupra marar tocat fin si se serveste cu sosul de otet turnat deasupra.Este delicios servit si cu suc de lamaie ,daca nu ne prieste cel picant. Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro