Sarmalute in foi de vita
Mancaruri / 26.02.2013

Ingrediente

20-24 bucăţi de frunză de viţă de vie de mărime potrivită; 250 g de carne tocată de vită sau de oaie; 1 leg de pătrunjel verde; 1 ceapă ;1 ou ; 1 leg de mărar verde; 2-3 frunze de mentă; 1 linguriţă de piper măcinat; 2 căţei de usturoi;200 g de orez; 3 linguri de ulei ; 3 linguri de zeamă de lămâie; sare; 200 ml de iaurt.

Mod de preparare

Frunzele de viţă se opăresc. Ceapa se răzuieşte, se căleşte puţin, se adaugă orezul spălat, pătrunjelul verde şi mărarul tăiat mărunt. în alt vas se prăjeşte usturoiul zdrobit şi carnea, în puţin ulei. Se amestecă ingredientele, la care se adaugă condimente după gust. Frunzele de viţă de vie se umplu cu această compoziţie şi se formează sărmăluţe, ca din varză. Se aşează sărmăluţele într-o cratiţă, se adaugă apă cât să le acopere, se fierb la foc potrivit aproximativ 30 de minute. La sfârşit se adaugă zeamă de lămâie şi se servesc cu iaurt.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro