Checul bunicii
Ingrediente
4 albusuri; 100 gr zahar; 100 gr unt; 150-170 gr faina; 1 lingura cacao; miezul de la 4-5 nuci; 1 praf de sare; 1 lingurita praf de copt; 1 zahar vanilat.
Mod de preparare
Topim untul si il lasam sa se racoreasca. Mixam albusurile cu un praf de sare,zaharul vanilat si zaharul ca pentru bezea,apoi adaugam untul si la sfarsit incorporam faina si praful de copt cernute. Punem o parte din compozitie intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt,iar in compozitia oprita punem lingura de cacao.Omogenizam si punem compozitia cu cacao in tava peste cea alba si cu o furculita facem onduleuri. Presaram deasupra miezul de nuca maruntit si dam la cuptorul incins la 180° timp de 25-30 de minute(facem proba cu scobitoarea). Servim checul pudrat cu zahar.