Ingrediente
300 gr.orez,300 gr.carne de vita tocata,600 gr.carne de porc tocata,2 linguri de pasta de tomate ,1 ou ,piper,,sare dupa gust,frunze de vie,3-4 cepe mari,un praz,200 ml.ulei,
Mod de preparare
Se curata ceapa si se toaca marunut si se pune la undit cu uleiul si cu prazul tocat marunt,cand ceapa este undita adaugam peste ea pasta de tomate si lasam cateva minute sa se patrunda si punem aceasta compozitie peste orezul care in prealabil a fost spalat si pus cateva minute la fiert.Adaugam carnea de vita ,cea de porc,piper macinat,sare dupa gust, un ou si mestecam foarte bine aceasta compozitie.Frunzele de vie la culegem din gradina sau le cumparam de la piata si le oparim un pic sa se poata rula usor.Punem usor frunza in palma si peste ea punem o lingura de compozitie si apoi rulam de la mijloc foaia pana la final ,apoi bagam marginile la foaie in interior si asa obtinem sarmaluta din foi de vita cu dopuri la ambele capete.Acest model este cel mai frumos de sarmaluta,sarmaluat cu doua dopuri.Prazul in sarmale da gust special dulceag.Apoi vom pune apa in oala cat sa cuprinda sarmalele si punem oala la fiert pe foc mic ,este indicat sa le fierbem pe aragaz si nu in cuptor deoarece se elimina gazele si asa nu vor fi grele la stomac.