Ingrediente
9 cartofi potriviti, 1 gogosar rosu mare, 1 rosie mare de gradina, 1 dovlecel potrivit, 1 vanata, 1 morcov mare, 1 praz ( fara frunze), 1 fir patrunjel crud, 2-3 linguri Philadelphia, 200 gr cubulete de cascaval de capra, 50 -60 mil unt topit, un vf cutit busuioc, sare si condimente dupa preferinta.
Mod de preparare
Dupa cum o sa observati in imagini, am pregatit un vas de lut in care am adaugat untul topit si am taiat rondele fiecare leguma si le-am asezat uniform. Am inceput cu cartofii, urmati de morcov, gogosar, vanata, dovlecelul, prazul, apoi am presarat cu sare si busuioc si am asezat rondelele de rosii si firul de patrunjel. Am invelit vasul de lut cu folia de aluminiu si am dat la cuptorul incins la 180 grade cam 25-30 minute. Dupa parcursul celor 25 de minute se scoate vasul din cuptor, se inlatura folia si se mai da cam 5 -8 minute pana se gratineaza rosiile si primesc un aspect auriu, apoi se adauga philadelphia si bucatelele de cascaval de capra si se mai lasa cam 5 minute. Se pot servi calde sau reci in functie de preferinta