Ingrediente
• 6 lingura bulion • 500 gr ciuperci • 250 ml ulei • 8 buc. ceapa alba • doua ceasca apa • un praf de sare • un praf de piper macinat • 2 buc. morcov • 500 gr orez • 2 buc. varza murata • o ceasca malai • 200 gr soia granule
Mod de preparare
Se curata ceapa si se toaca marunt. Morcovul se spala, se curata si apoi se rade prin razatoare, iar ciupercile se spala si se toaca marunt.Soia se fierbe putin, apoi se scurge de apa. Ceapa se caleste intr-o tigaie cu ulei, apoi se adauga morcovul, ciupercile si se calesc impreuna. Apoi se adauga soia, apa , orezul si se lasa la foc mic. Se ia de pe foc , se lasa la racit, se adauga bulionul, sarea , piperul si malaiul si se amesteca.Se pregatesc foile de varza, se taie cotoarele si se ruleaza sarmalele. Se pun la fiert la foc mic. Se servesc calde.