Ingrediente
un piept de pui fiert, tăiat în bucăţele
2 căni de supă în care a fiert carnea de pui
280 de grame cuşcuş
3/4 cană cu ulei de măsline
1/4 suc de lămâie
2 linguri de oţet balsamic alb
1/4 cană cu frunze tocate de rozmarin proaspăt
sare şi piper negru după gust
1 cană cu castravete tăiat cubuleţe
1/2 cană cu roşii uscate la soare, tocate mărunt
1/2 cană cu măsline kalamata fără sâmburi, feliate
1/2 cană cu brânza feta fărâmiţată
1/3 cană cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
Mod de preparare
Pune supa de pui într-o tigaie adâncă, pentru sos, şi lasă până dă în clocot. Adaugă cuşcuşul şi amestecă.
Ia tigaia de pe foc şi lasă cinci minute. Amestecă apoi cu o fruculiţă şi lasă să se răcească timp de 10 minute.
În acest timp, fă dressingul amestecând cu blenderul uleiul de măsline, sucul de lămâie, oţetul, până ce se îngroaşă puţin.
Adaugă apoi rozmarinul, sarea şi piperul.
Amestecă puiul, castravetele, roşiile uscate şi măslinele într-un bol mare.
Adaugă cuşcuşul, brânza feta şi pătrunjelul.
Asezonează după gust cu sare şi piper.
Toarnă apoi jumătatea din cantitatea de dressing, amestecă, gustă şi mai adaugă dacă este necesar sau chiar înainte de servire.