Ingrediente
1 fileu de 150-200 de grame de peste afumat, oridecare va place (eu am folosit un fileu de chefal pe care l-am afumat la gratar) 4-5 felii de paine neagra (eu am folosit o paine de casa din grau spelta integral, foarte gustoasa) rucola – in cantitatea dorita, eu am pus 2 maini bune 1 catel de usturoi 2 lingurite de mustar de Dijon ceapa, in cantitatea dorita (ceapa rosie, ceapa verde etc.) 4-5 rosioare 20 de ml. de ulei de masline extravirgin zeama de la 1/2 de lamaie sare cat prinzi intre doua degete
Mod de preparare
Pentru inceput, se pregateste dressingul, amestecand omogen zeama de lamaie, mustarul si uleiul de masline extravirgin. Se prajeste painea (la toaster sau pe plita), apoi se freaca bine cu catelul de usutori, sa se imbibe cu aroma lui.Painea se taie in cubulete si se pune in farfuria in care se doreste sa se serveasca salata si se stropeste cu 1/3 din dressing. Deasupra de paine se pun bucatele de peste afumat fara piele (dupa preferinta pestele se taie sau se rupe, eu l-am rupt in bucati). Se adauga deasupra de peste ceapa taiata in inele sau solzisori si se stropeste cu generozitate cu inca 1/3 din dressing. Peste peste se adauga rucola si se stropeste cu dressingul ramas. In final, se adauga rosiile taiate felii si presarate (numai daca se doreste) cu un strop de sare. Se apuca farfuria cu incredere si se infige furculita cu hotarare! :P