Ingrediente
cantitati;5 fileuri de Cega,proaspete Pentru marinata;Un pahar de vin alb,cateva felii de lamaie, 2 linguri de otet balsamic,2 linguri de ulei de masline,cateva boabe de piper,2 foi de dafin,3-4 catei de usturoi feliati,2 lingurite de legume deshidratate(delikat),un praf de condimente amestec uscate(cimbrisor,busuioc,oregano,anason ,maghiran,ceapa) Pentru umplutura; o ceapa mare,5-6 ciuperci mari,sare,piper,o legatura de patrunjel,doua linguri de ulei de masline,5 bucati de muschi feliat
Mod de preparare
Fileurile de peste se baga la marinat,de seara pana a doua zi ,intr-o cutie inchisa ermetic ,in amestecul obtinut din ingredientele de la marinata. Se taie ceapa marunt si se caleste putin in uleiul de masline,impreuna cu ciupercile curatate ,spalate si maruntite,se potriveste de sare si piper,se da tigaia la o parte si se amesteca cu patrunjelul taiat marunt. Fileurile de Cega scoase din marinata se prind la capete,cu o scobitare de bambus,formand un rulou.In ficare rulou format se baga,usor cu degetul,cate o feliue de muschiulet,asezata ca un evantai,care la randul ei se umple cu umplutura de ciuperci.Se aseaza rulourile unul langa altul in tavita de yena ,se toarna marinata,se mai completeaza cu un paharel de vin,putin ulei de masline si se da totul la cuptor,pana se rumeneste frumos.Se servesc calde cu sos din tavita,sos de usturoi si felii de lamaie