Peste prajit cu sos de rosii
Mancaruri / 21.03.2013

Ingrediente

;peste proaspat de Dunare (stiuculita,avat,rosioara ,carasei)),ulei,sare,faina,3-4 rosii coapte bine,4-5 catei de usturoi,piper,busuioc si cimbru uscat,o lingura de pasta de tomate,optional,un ardei iute

Mod de preparare

Se curata pestele de solzi si intestine,se cresteaza daca este mare si apoi se spala ,se scurge bine de apa apoi se,, indulceste" cu un praf de sare. Se incinge uleiul,se tavaleste pestele prin faina si apoi se rumeneste bine pe ambele fete. Rosiile se dau prin razatoare si apoi se calesc bine in putin ulei incins.Cand scade bine sucul lasat de rosii ,se adauga si pasta de tomate apoi usturoiul zdrobit.Se potriveste de sare dupa gust apoi se condimenteaza cu un praf de busuioc cimbru uscat.Pentru cei care iubesc gustul picant,se poate adauga si un ardei iute,curatat de seminte si maruntit. Pestele se serveste cald stropit cu sos de rosii alaturi de mamaliguta calda Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro