Ingrediente
6 ceşti cu supă de pui
3 linguri cu ulei de măsline
900 de grame de ciuperci albe, tăiate felii subţiri
2 cepe mici, tocate mărunt
1 1/2 cană cu orez Arborio
1/2 cană cu vin alb, sec
sare după gust
piper proaspăt măcinat
3 linguri de frunze tocate mărunt de arpagic
4 linguri cu unt
1/3 cană cu parmezan răzuit
Mod de preparare
Încălzeşte supa la foc mic.
Încinge două linguri de ulei de măsline într-o tigaie mai mare, la foc mediu-iute.
Adaugă ciupercile şi prăjeşte-le până devin moi, aproximativ 3 minute.
Scoate-le şi lasă-le deoparte, împreună cu zeama pe care şi-au lăsat-o.
Adaugă o lingură de ulei de măsline în tigaie şi adaugă ceapa, pe care o căleşti 1 minut.
Adaugă orezul, amestecând pentru a fi acoperit uniform cu ulei, timp de 2 minute.
Când orezul a căpătat o culoare aurie, toarnă vinul şi amestecă până când este complet absorbit.
Adaugă o jumătate de ceaşcă de supă şi amestecă până este complet absorbită de orez.
Continuă să adaugi câte o jumătate de ceaşcă, amestecând continuu, timp de 15 - 20 de minute, până ce orezul este al dente.
Ia de pe foc şi adaugă ciupercile cu tot cu zeama pe care şi-au lăsat-o, untul, frunzele de arpagic şi parmezanul. Asezonează cu sare şi piper după gust.