Reţetă: File de somon la grătar, marinat în sos de soia şi zahăr brun
Ingrediente
600 de grame de file de somon
piper negru măcinat după gust
usturoi granulat după gust
sare după gust
1/3 ceaşcă cu sos de soia
1/3 ceaşcă cu zahăr brun
1/3 ceaşcă apă
1/4 ulei de măsline
Mod de preparare
Asezonează fileurile de somon cu piper, sare, usturoi.
Într-un bol, amestecă sosul de soia, zahărul brun, apa şi uleiul, amestecând până ce zahărul se dizolvă.
Pune peştele într-o pungă resigilabilă împreună cu amestecul cu sos de soia şi lasă-l la frigider cel puţin două ore.
Încinge apoi grătarul, unge-l cu puţin ulei şi aşază fileurile de somon.
Lasă-l să se facă timp de 6-8 minute pe fiecare parte sau până când peştele poate fi pătruns uşor cu furculiţa.