Reţetă: File de somon la grătar, marinat în sos de soia şi zahăr brun
Mancaruri / 11.12.2012

Ingrediente

600 de grame de file de somon
piper negru măcinat după gust
usturoi granulat după gust
sare după gust
1/3 ceaşcă cu sos de soia
1/3 ceaşcă cu zahăr brun
1/3 ceaşcă apă
1/4 ulei de măsline
 

Mod de preparare

Asezonează fileurile de somon cu piper, sare, usturoi.
Într-un bol, amestecă sosul de soia, zahărul brun, apa şi uleiul, amestecând până ce zahărul se dizolvă.
Pune peştele într-o pungă resigilabilă împreună cu amestecul cu sos de soia şi lasă-l la frigider cel puţin două ore.
Încinge apoi grătarul, unge-l cu puţin ulei şi aşază fileurile de somon.
Lasă-l să se facă timp de 6-8 minute pe fiecare parte sau până când peştele poate fi pătruns uşor cu furculiţa.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro