Racitura de pui cu sfecla rosie si hrean
Mancaruri / 07.03.2013

Ingrediente

Sfecla rosie: cateva linguri Hrean: pt servire Sare: dupa gust Usturoi: 3 catei Gelatina: 2 linguri Morcovi: 2 Telina: o felie mare Pastarnac: 1 Pui: 1 Piper: cateva boabe

Mod de preparare

Se portioneaza puiul, se pune la fiert in apa cu sare, se curata spuma si dupa 15-20 minute se adauga si legumele (morcovul, telina si pastarnacul) curatate si intregi, impreuna cu boabe de piper. Se lasa pana sunt gata legumele, iar puiul trebuie sa fie patruns si fraged. Cand s-au fiert si legumele si puiul, se scot deoparte, se strecoara supa si se mai da in clocot o data, adaugandu-se sare si piper dupa gust si usturoiul pisat. Intre timp se pune gelatina la inmuiat in 200 ml de apa pentru circa 10 minute. Se scoate carnea de pe oase si se taie in bucati potrivite, iar morcovii se taie fasii. In castronele se aseaza bucati de carne si morcovi. Dupa ce a dat in clocot supa, se lasa putin sa se racoreasca si se adauga gelatina inmuiata, apoi se strecoara din nou. Se toarna supa in castronele peste carne si morcovi. Se lasa sa se raceasca si apoi se da la frigider. Se servesc a doua zi. Eu am servit raciturile cu sfecla rosie si hrean sau cu felii de ou fiert. Le puteti rasturna pe farfurii, asa am facut eu sau le puteti lasa in castronele asa cum le-ati pus.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro