Pulpă de porc la tavă
Mancaruri / 19.01.2015

Ingrediente

1,5 – 2 kilograme pulpă de porc;
2-3 morcovi;
4-5 ciuperci;
1-2 cepe;
3-4 căței de usturoi
sare;
piper;
ulei;
100 mililitri apă;
50 mililitri vin.

Mod de preparare

Morcovii se taie felii, cepele se taie în sferturi, ciupercile întregi, iar cățeii de usturoi în jumătăți și se așază pe fundul unei tăvi potrivite ca adâncime.
Carnea se condimentează cu sare și piper și alte condimente care vă plac și se așază pe patul de legume. Se adaugă apa și vinul în tavă apoi se acoperă cu folie de aluminiu. Se înțeapă folia în câteva locuri cu o scobitoare, pentru a permite aburului să iasă și se introduce la cuptor la 170 de grade Celsius timp de 90 de minute. Carnea se scoate, se taie în felii potrivite ca grosime, apoi se așază din nou într-o tavă și se acoperă cu sosul rezultat în urma coacerii și se mai lasă la cuptor încă 10-15 minute.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro