Ingrediente
12 pulpe superioare de pui fără piele
1 lingură cu amidon de porumb
1 lingură cu apă rece
1/2 cană cu zahăr
1/2 cană cu sos de soia
1/4 cană cu oţet din cidru
1 căţel de usturoi, tocat mărunt
1/2 linguriţă cu pudră de ghimbir
1/4 linguriţă cu piper negru măcinat
Mod de preparare
Într-o crăticioară, la foc mic, combină amidonul de porumb, apa rece, zahărul, sosul de soia, oţetul, usturoiul, ghimbirul şi piperul.
Lasă la fiert, amestecând frecvent, până când sosul se îngroaşă şi formează bule.
Preîncălzeşte cuptorul la 220 grade Celsius.
Pune pulpele de pui într-o tavă pentru copt unsă.
Unge puiul cu sos, întoarce bucăţile de carne şi unge-le şi pe cealaltă parte.
Pune în cuptorul încălzit şi lasă timp de 30 de minute.
Întoarce pulpele şi mai lasă-le încă 30 de minute, până când sunt pătrunse bine.
Unge cu sos la fiecare zece minute în timpul preparării.