Pui dulce acrișor la cuptor
Mancaruri / 09.06.2016

Ingrediente

- 4 pulpe inferioare
- 1 ardei gras galben
- 1 ceapă
- 3 roşii
- 5 rondele ananas
- ulei de măsline
- 1 linguriţă zahăr
- 2 lg oţet sau lămâie
- sare
- piper

Mod de preparare

Începe prin a freca puiul cu ulei de măsline, piper şi sare. În paralel, taie legumele şi aşază-le în tava de cuptor sau într-un vas din ceramică formând un pat pentru puiul condimentat. La final, adaugă rondelele de ananas, pune jumătate de cană de apă şi stropeşte cu puţin ulei de măsline.

Băgăm la cuptor la foc mediu timp de 45 de minute, însă vom avea grijă să întoarcem pulpele de pe o parte pe alta pentru a împrumuta mai mult din savoarea legumelor şi a ananasului.

După ce carnea s-a frăgezit, o separăm de restul conţinutului din tavă. Legumele, fructele şi sosul format se vor pasa fie cu o furculiţă, fie la blender. Adăugăm zahărul şi oţetul şi astfel obţinem un alt sos mult mai cremos şi delicat.

Puiul se poate servi cu cartofi fierţi, peste care turnăm sos din belşug.

Poftă bună!

 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro