Ingrediente
10 ardei graşi
1 ceapă mare sau 2 medii
1 cană de orez
2 cutii sau borcane de ciuperci feliate
2, 3 linguri de pastă de tomate sau 2, 3 roşii decojite
mărar proaspăt
sare şi piper, după gust
o lingură de ulei
Mod de preparare
Se taie partea de sus a ardeilor, unde au codiţa, şi se curăţă în interior de sâmburi. Într-o tigaie, pune la călit în ulei ceapa, orezul şi ciupercile. Lasă-le pe foc aproximativ 5 minute. Adaugă peste ele sare şi piper şi amestecă. Umplutura este gata. Las-o câteva minute să se răcească, timp în care aşezi ardeii tăiaţi şi curăţaţi într-o oală. Urmează să-i umpli pe fiecare în parte cu o cantitate egală de umplutură formată din orez, ciuperci şi ceapă. Mai apoi, toarnă apă cu un pahar peste ardei, cât să-i acopere, şi pune-i pe foc. Se lasă să dea o dată în clocot, după care se adaugă pasta de tomate, iar oala cu ardei se aşază acum la cuptor. Când sunt aproape gata, presară peste ei mărar din belşug.
Suna foarte bine reteta insa am cateva nelamuriri. Unde exact adaug pasta de rosii?Numai peste ardei? Si la ce temperatura si cat timp trebuie sa stea oala cu ardei in cuptor? Mersi frumos.
Daca respecti reteta poti zice ca au carne de pasare .Deliciosi !