Postul Paştelui: Plăcintă de mere şi nucă
Desert / 15.03.2012

Ingrediente

1 cană făină
1 cană griş
1 cană zahăr
3 linguri nucă măcinată
2 kg de mere
4 pliculeţe de zahăr vanilat
scorţişoară
ulei

Mod de preparare

Mere, binele spălate, se răzuiesc cu tot cu coajă şi se pun alături de scorţişoară şi de zahărul vanilat. În paralel, zahărul, făina şi grişul se amestecă şi se împart în două porţii. Într-o tavă se pune ulei, apoi o parte din praful preparat mai devreme şi jumătate din mere, peste care se pune din nou, cealaltă jumătate din praf şi cealaltă jumătate din mere. Deasupra se presară zahăr şi nuca măcinată.

Se lasă în cuptor circa 35 - 40 de munte şi, de preferat, se serveşte rece, este mult mai aromată astfel.

  • berar viorica, luni, 09.04.2012 10:36
    prajituri

    prajiituri fara oua pt noi astea mai saraci nu sint si si astea sint ft bn multumesc

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro