Plătică la tigaie cu legume
Mancaruri / 01.07.2016

Ingrediente

2 plătici curățate de solzi, eviscerate și spălate bine
100 ml ulei de măsline
4 căței de usturoi
o cutie cu roșii cuburi
un ardei gras, tăiat felii subțiri
o ceapă galbenă tăiată julien
400 ml de apă
sare după gust
pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Încinge uleiul într-o tigaie adâncă
Pune peștele, apoi adaugă usturoiul tocat mărunt, roșiile din conservă, ardeiul gras, ceapa și asezonează cu sare.
Toarnă apa în tigaie, lasă focul mic și gătește peștele timp de 10 minute pe fiecare parte.
Când peștele s-a făcut, scoate-l din tigaie și mai lasă sosul pe foc până când legumele sunt bine făcute.
Toarnă apoi sosul peste plătică și servește imediat, presărat cu pătrunjelul tocat.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro