Pizza dietetica
Mancaruri / 19.04.2010

Mod de preparare

Gustoasa si perfecta chiar si in timpul dietei. Secretul este sa o prepari in casa. Ingredientele sunt pentru doua pizza, una fiind in intregime a ta.  Fiecare pizza contine 400 de kcal.

Ingrediente:
Pentru blat: 200 de grame de faina integrala, 100 mililitri de apa, 10 grame de drojdie uscata, un varf de cutit de sare.
Pentru umplutura: doi catei de usturoi, sase rosii, putin cimbru, o felie de jambon alb, patru ciuperci mari, 50 de grame de mozzarela, cateva frunze de busuioc, sare si piper.

Preparare:
  • Pune intr-un vas drojdia si dilueaz-o cu putina apa calda. Adauga o lingura de faina si amesteca. Lasa sa stea acest amestec 30 de minute la cald.
  • Pune plamada in restul de faina, pune sare si apa calduta. Framanta putin aluatul, formeaza o minge si las-o sa creasca inca 20 de minute.
  • Toaca usturoiul si da prin razatoare rosiile.
  • Pune intr-o craticioara usturoiul impreuna cu trei linguri cu apa, un strop de sare si piper. Lasa totul sa fiarba cateva minute apoi adauga rosiile date prin razatoare. Lasa sosusul sa fiarba cinci minute apoi da-l deoparte si pune putin cimbru uscat.
  • Toaca ciupercile in bucati mari si taie fasii jambonul.
  • Intinde, din mingea de aluat, doua foi cu podul palmei. Pune sos de rosii, feliile de jambon, ciupercile si mozzarela, in mod egal, pe cele doua foi.
  • Coace pizza la foc potrivit, circa 20 de minute.
  • Daca vrei sa pastrezi una dintre cele doua pizze, o poti congela, dupa ce o ambalezi bine intr-o folie de plastic. Cand vrei sa-o pregatesti o bagi direct in cuptor, fara a mai astepta sa se decongeleze.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro