Ingrediente
400 gr faina 200g ciuperci feliate din conserva 200 g carnati afumati 100 g sunca 1 ceapa mica 200 g cascaval afumat 1 lg ulei sare piper oregano 1 galbenus 30 gr drojdie 1 lingura ulei de masline 1 lingura zahar 150 ml apa 1 lingura bulion
Mod de preparare
Pentru inceput preparam un aluat normal ca cel de paine din aproximativ 200 ml apa calduta pe care o amestecam cu zaharul , un praf de sare, drojdia si o lingura de ulei, peste care adaugam faina. Aluatul il lasam la crescut 30 minute.Se fac 2 foi subtiri de 0.5 cm si diametru de 40-45cm. Intre timp facem umplutura pentru pizza: intr-o tigaie punem la prajit intr-o lingura de ulei de masline ciupercile feliate si ceapa tocata foarte fin, prajim 5 minute la sfarsit adaugam sunca si carnatul felii, condimentam si saram dupa gust si inchidem focul.Se fac 2 foi de aluat, pe care le ungem cu bulion, punem pe fiecare foaie cate jumetate din compozitia de ciuperci peste care presaram cascaval ras.Pliem foaia formand un semicerc si lipim bine marginile sa nu iasa compozitia. Pizza se pune in tava de la aragaz presarata cu faina, se unge cu galbenus batut cu un strop de apa si se coace la foc potrivit 30 minute. Se serveste calda.