Pizza
Mancaruri / 23.05.2013

Ingrediente

Pt. aluat: Faina alba calitate superioara 350 g Sare 0.5 lingurite Ulei de floarea soarelui 3 linguri Se poate folosi si ulei de masline Drojdie uscata 2 linguri Eu folosesc drojdia Pakmaya. Apa 225 ml Zahar 1 lingurita

Mod de preparare

Intr-un bol mai mare se pun 350g de faina, se adauga sarea si uleiul. Intr-un vas gradat se masoara 225 ml de apa calduta. Se adauga 1 lingura de zahar, 2 linguri de drojdie uscata, se amesteca si se lasa amestecul 15 min . Peste 15 minute observati ca amestecul de drojdie, apa si zahar va face o spuma frumoasa. Adaugati acest amestec la faina de la pasul 1. Incepeti sa amestecati aluatul, recomand cu o lingura si dupa ce se mai leaga si cu mainile. Pe o masa presarata cu faina scoateti aluatul si il framantati 2-3 minute, ca sa nu se lipeasca de maini mai presarati cate putina faina. Aluatul il puneti intr-un bol si lasati cam 30 de minute sa creasca - nu uitati sa-l acoperiti cu o folie, prosop sau capac. Dupa acest timp, scoateti aluatul pe masa presarata cu faina si il taiati in 2 bucati. Formati 2 bile si le lasati 5-10 minute la odihnit. Pe masa presarata cu faina initndeti cu facaletul cate un blat de pizza, din fiecare bila de aluat.La mine ies cam 2 blaturi de 30 cm diametru. Ungeti cu ulei tavile pentru pizza In acelasi timp puneti cuptorul sa se incalzeasca. Pregatiti toate ingredientele pentru pizza: - Taiati rondele subtiri salamul - Scurgeti ciupercile de apa - Taiati rondele subtiri rosiile,ceapa,masline - Taiati felii subtiri ardeiul capia - Amestecati 2 linguri de pasta de tomate cu 2 linguri de ulei si 1 lingurita de busuioc intr-un bol. Ungeti putin mainile cu ulei si intindeti uniform si usor aluatul pt pizza in tava astfel ca marginile sa fie putin ridicate. Cu o pensula ungeti aluatul cu compozitia de pasta de tomate, ulei si busuioc. Uniform repartizati salamul pe toata suprafata aluatului. Repartizati uniform jumatate din cantitatea de ciuperci si masline deaspura salamului. Se rade cascavalul pe toata suprafata. Deaspura cascavalului se repartizeaza frumos feliile de rosii si ardei capia. Se pune pizza la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute la 200 grade. Se scoate din cuptor cand este putin rumenita, se lasa 5-10 min in tava(se taie mai usor si toate ingredientele se combina mai bine - adica nu cad de pe pizza in timp ce mananci).

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro