Ingrediente
Piept de pui dezosat şi fără pieliţă 1.500 grame
Piper negru
Sare
Pesmet 100 grame
Făină 100 grame
3 ouă
Mango 120 grame
Seminţe de susan 80 grame
4 gălbenuşuri
Unt clarificat 250 grame
Lămâie 100 grame
Ulei pentru prăjit200 ml
Salată asortată
Lămâie verde 50 grame
Sare de mare
Roşii cherry 150 grame
Ulei de măsline 50 grame
Unt 20 grame
Mod de preparare
Se scoate pieptul de pui din frigider cu o jumătate de oră înainte de preparare. Mango se spăla, se curată, se tăie până la sâmbure pe partea plată, şi se tăie cuburi. Pesmetul se amestecă cu susan. Pieptul se tranşează în 20 felii egale, se presară cu sare şi piper şi se trec prin făină, ou bătut şi pesmet cu susan.
Se prepară sosul olandez din 4 gălbenuşuri de ou, untul clarificat, sare, piper şi zeamă de lămâie, se fierbe, amestecând, la foc mic continuu, până se înglobează tot untul, se asezonează cu sare piper şi zeamă de lămâie.
Spre sfârşitul fierberii, se câteva felii de unt. Se vărsa într-un bol. Cuburile de mango se pasează cu un blender până ce devine moale ca un piure, se adaugă la sosul olandez, se omogenizează.
Într-o tigaie încinsă se adaugă uleiul pentru prăjit şi se prăjesc pe fiecare parte feliile de pui, până ce devin aurii, în jur de 4 minute. Se scot pe o farfurie şi se ţin la cald. Sosul olandez încălzeşte uşor.
Se prepară salată: se pregăteşte un sos uşor din ulei de măsline şi suc de lime, se asezonează cu sare şi piper proaspăt măcinat. Se amestecă salata într-un bol şi se adaugă dressing-ul preparat. Se amestecă uşor pentru omogenizare.
Feliile de pui se servesc alături de salată, deasupra 2-3 felii de roşii cherry şi 2 linguri de sos olandez şi mango peste pieptul de pui în crustă de susan.
Sfatul bucătarului: Pieptul de pui în crustă de susan mai poate fi servit cu legume tăiate fâşii sau sotate în ulei de susan, la foc iute, stropite cu sos de soia.
Retetă propusă de bucătarii Unilever Food Solutions