Peste cu usturoi
Mod de preparare
Gustos, rafinat si aromat. Un fel in care poate fi preparat orice fel de peste, oricand.Ingrediente: patru bucati file de peste oceanic, o legatura de patrunjel, patru-cinci catei de usturoi, ulei, o lamaie, un pahar de vin alb, sare, piper, rozmarin uscat.
Preparare:
- Spala bucatile de peste si usuca-le cu un servet de hartie. Toaca usturoiul si patrunjelul. Amesteca vinul cu patru linguri ulei si adauga usturoiul si patrunjelul tocate, sare, rozmarin uscat si piper. Amesteca bine sosul in blender.
- Unge pestele cu acest sos si asaza bucatile intr-o tava unsa cu putin ulei.
- Printre bucatie de peste, asaza felii groase de lamaie. Rastoarna restul de sos pe si printre fileurile de peste.
- Da totul la cuptorul incins, potrivit la foc mediu, timp de 25-30 de minute.
- Serveste pestele cu o garnitura de orez cu usturoi http://retete.eva.ro/mancaruri/orez-la-cuptor-cu-usturoi-articol-12722.html .