Peste cu bere
Mod de preparare
Un fel de mancare de care nu te vei mai satura.Ingrediente: patru bacati marisoare de file de peste alb, doua linguri cu faina amestecata, un varf de cutit de praf de copt, un pahar de bere, ulei, o lingura de pesmet, un cartof, sase catei de usturoi, o lingura de suc de lamaie, sare, piper.
Preparare:
- Pune la fiert cartoful.
- Taie fileurile in doua pe lung si sterge-le bine de apa cu un servetel absorbant.
- Pune intr-un castron faina, praful de copt, sare si piper si amesteca cu berea. Rezulta un aluat, ca o smantana subtire.
- Incinge ulei intr-o tigaie, trece fileurile de peste prin aluat, apoi prin presmet si prajeste-le pe fiecare parte, pana cand se rumenesc. Se tin la cald.
- Striveste cartoful fiert cu furculita, adauga usturoiul pisat sau dat prin razatoarea fina si o lingurita de suc de lamaie. Potriveste de sare si piper. Amesteca bine si picura circa sase-sapte linguri de ulei, amestecand ca la maioneza.
- Intinde sosul peste peste si serveste.