Pastruga marinata cu stafide si smochin
Mancaruri / 25.03.2013

Ingrediente

Ingrediente;(pentru 3 portii); 3 rondele de pastruga ,groase de cca 2,5-3 cm(se taie din pestele curatat de intestine,pe vertical),3-4 linguri de pesmet granulat auriu,o mana de stafide,cateva smochine uscate,un cub mic de unt,o lingura de zahar brun,putin vin alb sec(cca 50 ml),cateva lamai pentru decor pentru marinata;coaja rasa de la o portocala,coaja rasa de la o lamaie,o lingura de sare grunjoasa,o lingura de zahar brun,1 cm de chimbir dat prin razatoare

Mod de preparare

Se pregateste marinata amestecand toate ingredientele,astfel se obtine o pasta cu care se unge fiecare rondea de pastruga,pe ambele fete,apoi se aseaza una peste alta,intr-un celofan sau cutiuta etansa si se da la frigider,de seara pana a doua zi,sa se marineze bine,pastruga fiind un peste cu carne tare. Se scot de la marinat feliile de pastruga,apoi se spala fiecare bucata cu apa rece,de pasta cu care a fost marinata,se lasa sa se scurga bine apoi se tavalesc bine prin pesmet auriu si se prajesc in ulei bine incins,pe ambele fete.Se scot bucatile de carne pe servetel absorbant,pentru eliminarea surplusului de ulei Stafidele si smochinele se trec sub un jet de apa fiarta,se scurg bine apoi se caramelizeaza in untul incins cu o lingura de zahar si stins cu vinul alb sec.Bucatile de peste se servesc alaturi de acest sos cu stafide si smochine,decorat cu felii de lamaie.Pentru un gust dulce-acrisor se poate adauga si cateva picaturi de sos Worcester Pofta buna! Pastruga este un peste din familia sturionilor marini care se gasesc in Delta Dunarii.Din aceasta familie mai fac parte morunul si nisetrul,care de asemenea ,traiesc in Delta si sunt pestii care varsa icrele negre,vestitul caviar Este un peste cu carne tare,de aceea se recomanda atunci cand este gatit,sa se taie in felii mai subtiri,in functie de modul de preparare

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro