Păstrăv la cuptor cu piure de mazăre. Simplu și delicios
Mancaruri / 09.01.2018

Ingrediente

2 păstrăvi eviscerați sau file
1 lămâie, tăiată rondele
mărar proaspăt
1 lingură cu ulei de măsline extravirgin
sare
piper negru
foaie de copt
 
500 grame de mazăre congelată
1/2 ceașcă cu apă
Un pumn mic de mentă (de preferat proaspătă)
sare
piper
1 cățel de usturoi
1 linguriță de unt
2 linguri cu zeamă de lămâie

Mod de preparare

Păstrăvul eviscerat se asezonează cu sare, piper, ulei și se umple cu rondelele de lămâie și mărar mărunțit. Se pune într-o foaie de copt și se împachetează. Se lasă la cuptor 10-15 minute.
Între timp se pune mazărea cu puțină apă la fiert 5 minute.
Se pasează cu blenderul, adăugând menta, usturoiul, untul, zeama de lămâie și condimentele. Se mixează până când obții consistența dorită.
Piureul de mazăre cu mentă merge de minune cu păstrăvul la cuptor. 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro