Pastrav in sos de migdale
Mancaruri / 25.03.2010

Mod de preparare

Se prepara usor si este o adevarata capodopera.

Ingrediente: 4 pastravi potrivit de mari, doua linguri de boabe de mustar, 5 linguri de faina, 100 de grame de unt, 250 de grame de fulgi de migdale, un pahar de vin alb, sucul de la o lamaie, o legatura mica de marar, ulei pentru prajit.

Preparare:
-    Curata pastravii si taie-i in doua pe lung si, cu grija ca sa nu strici carnea, scoate sira spinarii si oasele. Poti folosi si fileuri de paste.
-    Piseaza in mojar boabele de mustar (sau foloseste o masina de macinat cafea). Toaca marunt mararul, stoarce sucul de lamaie.
-    Pune la topit untul. Cand s-a incins, pune fulgii de migdale si amesteca bine, astfel incat sa se rumeneasca usor pe toate partile. Stinge totul cu vin si lasa la foc mic, astfel incat sosul sa se ingroase. Adauga o lingura, doua de suc de lamaie. Acopera si tine sosul la cald.
-    Amesteca intr-o farfurie, faina si faina de mustar, marar, sare si piper. In aceasta combinatie tavaleste bine bucatile de peste. Stropeste bucatile cu suc de lamaie si mai tavaleste-le o data prin faina.
-    Prajeste pastravul in ulei incins, cateva minute pe fiecare parte.
-    Serveste pastravii imediat ce sunt gata, cu sos de migdale din belsug. Savureaza!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro