Paine de casa cu malai si porumb
Mancaruri / 06.03.2013

Ingrediente

Porumb: 100 gr Galbenus de ou: 1 Lapte: 2 linguri Susan: o lingura Faina: 500 gr Ulei: 100 ml Drojdie uscata: 10 gr Smantana: 250 ml Malai: 2 linguri Apa calduta: 150 ml Sare: o lingurita si jumatate

Mod de preparare

Drojdia se dizova in apa calduta si se lasa 5-10 minute. Faina se amesteca cu malaiul si cu sarea si se lasa in mijloc o gropita in care punem drojdia cu apa. Amestecam si framantam. Adaugam apoi, pe rand, uleiul, smantana si porumbul, amestecam si framantam bine, cel putin 10 minute. Lasam aluatul sa creasca minim 45 de minute. Ungem cu ulei o tava de rotunda de cuptor (eu am folosit una de silicon). Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 14 mingiute si le asezam in tava dand astfel o forma painii. Lasam din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul. Amestecam un galbenus de ou cu o lingura de lapte si ungem painea. Presaram deasupra susan. Dam tava la cuptor (preincalzit la 180 de grade) si lasam 45 de minute-1 ora, pana se rumeneste deasupra. Este foarte pufoasa si gustoasa!

  • terezia, duminică, 06.09.2015 18:51
    reteta de paine din faina de malai

    painea e paine si nu prajitura care contine lapte si oua

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro